Resultats de la cerca frase exacta: 764

101. segó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pellofa de cereals, especialment de blat, molta, que se separa de la farina i es dona com a aliment al bestiar. [...]
102. potenciador -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que potencia o serveix per a potenciar. Substància utilitzada per a accentuar la intensitat d'un aliment. Potenciador del gust, de l'aroma.  [...]
103. prebiòtic 2 -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que conté substàncies que constitueixen un substrat adient per a la flora intestinal. Aliment prebiòtic. Producte prebiòtic. La fibra és prebiòtica. Substància prebiòtica. [...]
104. favó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fava més petita que les ordinàries, produïda per una raça especial de favera, que serveix d'aliment a les haveries (Vicia faba var. equina). [...]
105. lleter -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que dona llet. Una vaca lletera. Relatiu o pertanyent a la llet com a aliment. Indústria lletera. Sector lleter. Producció lletera. Persona que ven llet.  [...]
106. txitxa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda alcohòlica obtinguda del blat de moro per un procés de salivació, usada en algunes regions d'Amèrica llatina com a beguda i com a aliment. [...]
107. alimentar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Donar aliment (a algú, a un animal), sustentar-lo. Alimentar un infant amb llet sola. Aquests pollastres només els alimento amb blat de moro i una mica d'ordi. Prendre aliment, sustentar-se. Alimentar-se de fruites. Fornir (a un aparell, una màquina, un sistema, etc.), l'energia o [...]
108. puré
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Aliment triturat, cuit, reduït a pasta, fet a base d'hortalisses i, a vegades, amb llet, mantega, ous, carn i espècies. Puré de pèsols, de mongetes, de patates. [...]
109. faja
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fruit del faig, núcula amb tres cantells, tancada en nombre de dues a tres dins un involucre un xic espinós, dehiscent per quatre valves, emprat com a aliment dels animals. [...]
110. deshidratar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Disminuir el contingut d'aigua (d'un organisme, d'una substància, etc.). El sol i l'aire deshidraten la pell. La pell es deshidrata amb els banys de sol. Llevar l'aigua (d'un aliment, d'un producte, d'una substància). Bulliu l'arròs, coleu-lo i deshidrateu-lo a 80 ºC. [...]
Pàgines  11 / 77 
<< Anterior  Pàgina  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  Següent >>